Rolluiken

Om de 3e observatiepost veilig te kunnen afsluiten zijn er rolluiken geplaatst die bij openen in het dak verdwijnen.

Fietsenrekken

Ten behoeve van leerlingen van scholen, die met de fiets komen zijn er in samenwerking met Staatsbosbeheer een 3-tal rekken geplaatst zodat fietsen het komend seizoen ordentelijk geplaatst kunnen worden.

Dak S414

Firma Haasnoot Bruggen begon met de constructie van een dak voor de vuurleidingsbunker. Deze was tijdens de oorlog niet voorzien van een dak. Echter geeft dit wateroverlast tijdens regen. Daarom is besloten om een stalen dak, naar origineel ontwerp op de bunker te plaatsen.

Bij de firma Haasnoot Bruggen is men druk bezig met de constructie van het dak voor de vuurleidingpost S414.

Verf

Het schilderen van het interieur van de vuurleidingspost is voor de vrijwilligers een grote klus waar ook veel verf voor nodig is. Sikkens heeft hiervoor kosteloos verf ter beschikking gesteld, waarvoor de Stichting hen zeer dankbaar is.

Verfblikken geschonken door Sikkens.

Beddengoed

In december zijn de bedden in de vuurleidingspost, dankzij het naaiwerk van Joke Heus, van beddengoed voorzien.

Foto Jan Heus
Foto Jan Heus

Levering betonplaten

In juli werden betonplaten geleverd voor de restauratie van de ingestorte delen van het gangenstelsel ten noorden van de vuurleidingspost.

De platen worden geplaatst op de plaats van doorgezakte metalen roosters in de hoofdgang. Hiermee wordt het stelsel weer verbonden zodat het zand uit de noordelijke gang op een veilige manier verwijderd kan worden.

Foto Jan Heus
Foto Jan Heus

Werkzaamheden buitenzijde S414

Al vele jaren hadden we na harde regenbuien wateroverlast in de bunker. In juni is de voorkant van de vuurleidingspost onder handen genomen. Met gesponsorde dakbedekking is de buitenzijde van de S414 bekleed. We hopen dat de vochtoverlast in de vuurleidingspost door deze actie nu tot het verleden behoort.

Firma ter Laak levert dakbedekking voor het vochtvrij maken van de kop van de S414. Dank voor sponsoring!
De S414 helemaal vrij gegraven aan de voorzijde om de dakbedekking aan te kunnen brengen.